Regels

Tijdelijk bijvoorbeeld:

‘Preferred lies’ (Plaatsen)
Indien het bordje ‘Preferred lies’ ophangt bij de toegang tot de baan, geldt onderstaande tijdelijke plaatselijke regel: “Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden verplaatst of worden opgenomen en schoongemaakt. 

De speler moet de bal plaatsen binnen 15 cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole. De speler mag de bal eenmaal verplaatsen of plaatsen en nadat de bal is verplaatst of geplaatst is deze bal in het spel.”

Noot: ‘kort gemaaid gedeelte’ betekent elk deel van de baan, daarbij inbegrepen paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager.

 


 

Dropping Zone Hole 1

Indien een bal de grens van de waterhindernis op hole 1 tussen de rode palen heeft gekruist en het is bekend of het is praktisch zeker dat een bal die niet is gevonden daarin ligt, moet de speler één strafslag bij de score optellen en mag de speler een bal droppen in de dropping zone, aangegeven met witte letters DZ.

Out of bounds

Wordt aangegeven met witte palen.
Bij het spelen van hole 9 is hole 6 out of bounds.
Bij het spelen van hole 7 is hole 8 en het einde van hole 7 out of bounds.

Vaste obstakels
De interne out-of-bounds palen, indien niet hole 9 of hole 7 wordt gespeeld.

Beluchtingsgaten

Een bal die door de baan in of op een beluchtingsgat terechtkomt, mag zonder straf worden opgenomen, schoongemaakt en gedropt, zo dicht mogelijk bij de plek waar hij lag, maar niet dichter bij de hole. Bij het droppen moet de bal eerst een deel van de baan raken dat door de baan is. Op de green mag een bal die in of op een beluchtingsgat terechtkomt, geplaatst worden op de dichtstbijzijnde plek, niet dichter bij de hole, waar een dergelijke ligging wordt vermeden.

Ground under repair (GUR)

Wordt aangegeven door blauwe palen of lint. Spelen hieruit is niet toegestaan, ontwijken is verplicht volgens regel 25-1b.