Bericht van de greenkeepers

Onderhoud baan

Zoals u wellicht hebt gemerkt, wordt er momenteel geprikt op de fairways. Dit werk hadden we willen doen na de Open Week, maar door de enorme droogte is dit uitgesteld tot in het naseizoen.

Het prikken van de fairways is heel belangrijk voor de wintermaanden. Zeker nu we al een aantal jaren achter elkaar vertidrainen, verbetert de structuur in de grond en worden gebieden minder nat. Als we nu niets doen, creëren we problemen in de wintermaanden.

Er staat veel jong gras op de golfbaan; daar zijn we heel blij mee. Er komen minder kale plekken en ze worden kleiner. We hopen er vurig op dat de kalere plekken weg zijn voordat het echt winter wordt, maar dan hebben we nog wel wat groeizaam weer nodig.

Samen met de Baancommissie onderzoeken we wat we moeten doen om het beregenen te verbeteren in de zomermaanden. Zoet water is er momenteel niet, dus gebruiken we brak water. Dit is voor mens, dier en dus ook voor gras funest.

We doen ons uiterste best om de baan weer top te krijgen, maar naast voeding, temperatuur, en zon hebben we toch ook regen nodig om de groei van het gras te realiseren. Tot nu toe is er nog geen 400 mm regen gevallen, gemeten in het KNMI-station van Westdorpe. In een normaal jaar valt er rond de 850 mm.

Het is nu half oktober en nog ruim 20 graden en we hebben bovendien ook nog te maken met een enorme schimmelinfectie.

We blijven er hard aan werken, maar de natuur moet wel een beetje meewerken.
 

Namens de greenkeepers,
Arjen

Meer nieuws

Clinic voor scholieren

hole 1, 2 en 3 gedeeltelijk gesloten

Lees verder

Bericht van de greenkeepers

Onderhoud baan

Lees verder

Lijnen aangebracht op foregreens

De lijnen zijn weer aangebracht op de foregreens, gelieve deze te respecteren en achter deze lijnen te blijven met de buggy’s en trolley's.

Lees verder

Ladies Invite Gentlemen op 24 november

De op zondag 23 september afgelaste wedstrijd Ladies Invite Gentlemen wordt gespeeld op 24 november a.s.

Lees verder