clubkampioenschap matchplay 2022

 

Op zondag 4 september, stonden 12 halvefinalisten te trappelen om de laatste rondes van het matchplay kampioenschap te spelen. De weersomstandigheden waren ideaal.

Voor de eerste keer was er bij de heren een B-poule (hcp 20.1 - 45). Deze zet bleek in schot in de roos, alle deelnemers waren enthousiast over deze nieuwe opzet.
De finalisten van de B-poule waren: Stijn Maesen, Adrie Pieters, Arvid De Smet en Matthieu Serck.
Uiteindelijk bleek Matthieu de sterkste. Stijn Maesen werd verslagen op de laatste hole. Arvid werd 3e.

Bij de dames (Netty Vogelsang, Gillian Aburn, Jacqueline de Booij en Marianne Kint), was de eerste ronde voor Gillian ‘a walk in the park’. Marianne pakte nog een paar holes, maar Gillian was een maatje te groot. Bij de andere finale werd er gestreden tot hole 20, waar Netty haar Waterloo vond in de vijver van hole 2.
In de strijd voor plaats 3 en 4, had Marianne toch zin in een revanche op zichzelf. Netty won door ervaring uiteindelijk op hole 18.
In de damesfinale, ging de strijd gelijk op. Jacqueline stond 2 down na de eerste 9 holes, maar wist zich vast te bijten en op karakter door te vechten tot hole 17. Gillian wordt dan clubkampioen matchplay 2022 bij de dames. Dit overigens voor de 5e maal!

De grote finale voor de heren: Arne van der Aa (toch de grote favoriet voor de overwinning), Gauthier Wuyts, Daniel Mendes da Silva en Thibault Van den Branden (kon hij voor de verrassing zorgen, na het behalen van het strokeplaykampioenschap?)
De halve finales werden met overmacht gewonnen door Arne en Thibault.
De troostfinale tussen Daniel en Gauthier, was spannend, helaas was Gauthier minder scherp en werd 4e. Daniel verdiend 3e.
De finale is gewonnen door Arne, Thibault speelde uitstekend, maar Arne had geen genade. Speelde zijn beste spel. Op hole 15 was de strijd gestreden.
Arne clubkampioen 2022 voor de 2e keer.  

Elke flight werd onder luid applaus binnengeloodst op hole 18.
De prijsuitreiking werd gedaan door onze voorzitter, die het kampioenschap afsloot met het trekken aan de bel, om de deelnemers en kampioenen te huldigen.
Alle deelnemers gefeliciteerd, alle aanwezigen bedankt voor de opkomst.

Nog te vermelden, de deelnemers aan de supportwedstrijd.
Bedankt voor de deelname.
Deze wedstrijd werd overigens gewonnen door Ronald van den Hemel.