Plaatselijke regels


TIJDELIJK

“Preferred lies”

Indien het bordje  “preferred lies” ophangt op het mededelingen borrd bij de ingang van de baan, geldt onderstaande tijdelijke plaatselijke regel:
“Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt mag zonder straf worden verplaatst of opgenomen en worden schoongemaakt.
De speler moet de bal plaatsen binnen 15 cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole.
De speler mag de bal eenmaal verplaatsen of plaatsen en nadat de bal is verplaatst of geplaatst is hij in het spel.”
Noot: “kort gemaaid gedeelte” betekent elk deel van de baan, daarbij inbegrepen paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager.

PERMANENT

Per ongeluk bewogen bal(merker) op de green (regels 18-2, 18-3 en 20-1)

 • Indien de bal van de speler op de green ligt, volgt er geen straf als de bal of de balmerker per ongeluk door de speler, zijn partner, zijn tegenstander, of een van beide caddies of uitrusting wordt bewogen. De bewogen bal of balmerker moet worden teruggeplaatst zoals voorzien in de regels 18-2, 18-3 en 20-1. Deze plaatselijke regel is alleen van toepassing als de bal van de speler of zijn balmerker op de green ligt en de beweging per ongeluk veroorzaakt wordt.
  Noot: Indien wordt vastgesteld dat de bal van de speler op de green is bewogen als gevolg van wind, water of een andere natuurlijke oorzaak zoals door de zwaartekracht, dan moet de bal gespeeld worden zoals hij ligt op de nieuwe ligplaats. Een balmerker die onder gelijke omstandigheden is bewogen, moet worden teruggeplaatst.

Dropping Zone Hole 1

 • Indien een bal de grens van de waterhindernis op hole 1 tussen de rode palen heeft gekruist en het is bekend of het is praktisch zeker dat een bal die niet is gevonden daarin ligt, moet de speler één strafslag bij de score optellen en mag de speler  een bal droppen in de dropping zone, aangegeven met witte letters DZ.

Out of bounds

 • Wordt aangegeven met witte palen.
 • Bij het spelen van hole 9 is hole 6 out of bounds
 • Bij het spelen van hole 7 is hole 8 en het einde van hole 7 out of bounds

Vaste obstakels

 • De "interne out-of-bounds" palen, indien niet hole 9 of hole 7 wordt gespeeld.

Beluchtingsgaten

 • Een bal die door de baan in of op een beluchtingsgat terechtkomt, mag zonder straf worden opgenomen, schoongemaakt en gedropt, zo dicht mogelijk bij de plek waar hij lag, maar niet dichter bij de hole. Bij het droppen moet de bal eerst een deel van de baan raken dat door de baan is. Op de green mag een bal die in of op een beluchtingsgat terechtkomt, geplaatst worden op de dichtstbijzijnde plek, niet dichter bij de hole, waar een dergelijke ligging wordt vermeden.

Afstandsmeters

 • Een speler mag afstanden bepalen met een afstandsmeter. Indien een speler tijdens een vastgestelde ronde een afstandsmeter gebruikt om ook andere gegevens te bepalen die zijn spel zouden kunnen beïnvloeden ( bijv. helling, windsnelheid, windrichting, advies over clubkeuze), overtreedt hij Regel 14.3
  Uitzondering: Apparatuur die informatie geeft over afstanden die men met een bepaalde club slaat, mag gebruikt worden indien deze informatie voor de ronde is verkregen.
  Straf voor meerdere overtredingen van deze regel: diskwalificatie

Ground under repair (GUR)

 • Wordt aangegeven door blauwe palen of lint.
  Spelen hieruit is niet toegestaan, ontwijken is verplicht volgens regel 25-1b.
  Straf voor overtreding van de plaatselijke regels:
  Matchplay : verlies van de hole
  Strokeplay : 2 strafslagen

STRAF VOOR OVERTREDING VAN EEN PLAATSELIJKE REGEL:

 • Matchplay - verlies van de hole
 • Strokeplay - twee slagen

 

Sponsors:

Beeldmerk Terneuzen