Wintergreens..... waarom ?

Vooral in deze periode van het jaar komt het nogal eens voor dat er naar de wintergreens gespeeld moet worden in plaats van naar de veel mooiere zomergreens. Wist u trouwens dat bij het opkomen van de zon het koudste moment van de dag is ?
Wij, greenkeepers, worden er ook nog wel eens door verrast dat rondom de kortste dagen (21 december) de zon om 08:45 uur opkomt en dat het dan nog licht gaat vriezen (rijp noemen we dat). Maar wat gebeurt er dan als de greens bevroren zijn en we lopen erop? Wel, dat is heel mooi te zien in het volgende filmpje (bron NGF).

Vooral de greens zijn het meest kwetsbaar. We hopen dat u er begrip voor heeft als we de vlag omzetten naar wintergreens. Het is niet voor niets. Hoe meer schade er in de winter optreed, hoe later we in het seizoen goede greens hebben. We doen ook een beroep op u om de pitchmarks te repareren. Te vaak zien we nog grote inslagen die niet zijn gerepareerd. Dit is zeer schadelijk voor de grasmat en dan te bedenken dat het in de winter nog veel langer duurt voordat dit is hersteld. Doet u mee....?
 

Sponsors:

Beeldmerk Terneuzen