Winterregels

Helaas worden we ieder jaar in deze tijd geconfronteerd met kortere dagen, nattere omstandigheden, lagere temperaturen, mindere grasgroei en alles wat bij de winter hoort.

Tijd voor de winterregels.

Nieuw:

  • Geen matten meer als winterafslagen.
  • Winterafslagen zijn nu geïntegreerd, 1 meter of helemaal voor- of helemaal achter op de bestaande T-boxen. Hierdoor blijft de gemiddelde lengte van de baan gewaarborgd en zal, zolang we zomergreens kunnen gebruiken, de baan qualifying zijn.
  • Witte strepen: Deze beschermen de kwetsbare gedeeltes van de baan. Het is niet toegestaan, verboden dus, om over/achter deze witte lijnen met buggy’s en trolleys te rijden, u bent verplicht de route er omheen te nemen!
  • Buggy’s op de fairway is verboden (check voor de actuele situatie Baaninfo). Voor u de fairway bereikt moet u een keuze maken links of rechts hiervan. U bent verplicht, indien aanwezig, zoveel mogelijk over de paden te rijden. Als die er niet zijn rij dan door de rough. Oversteken is vanaf dat moment niet meer toegestaan, ook niet om naar de volgende hole te gaan. U hebt een buggy en bent verplicht om rond te rijden!
  • Plaggen terug leggen. Gezien het feit dat het gras amper nog groeit, is het van het grootste belang dit zorgvuldig te doen willen we de baan bespeelbaar en open houden.
  • Pitch Marks. Wilt u op de zomergreens blijven spelen contoleer de greens en repareer deze. Eerst die van een ander en dan die van u zelf. Dat geld zeker voor diegenen die zeggen nooit een pitch mark te slaan (komen die nooit op de green of zo?).
  • Bunkers aanharken. Dit gebeurt momenteel zo slecht dat wij ons, samen met de greenkepers, afvragen of de “golfers” die er rondlopen de regels geleerd hebben of al weer vergeten zijn.

De Baan commissie, samen met ons greenkeepers-team, stellen alles in het werk om voor u de baan zo optimaal mogelijk te houden.
We verwachten van u dat u respect voor de baan opbrengt, ook uw flight-genoten er op wijst indien ze slordig zijn of ingebreke blijven. Steek uw kop niet in het zand, wees niet flauw, maar wees flink en u zult er echt goede vrienden aan over houden. U zult merken dat u zelfs beter gaat spelen!
U zorgt er zelf voor of de baan open blijft of vroegtijdig dicht gaat.
Wij rekenen op uw gezond verstand en wensen u veel golf plezier.

Sponsors:

Beeldmerk Terneuzen