Sisters Hope 2016

Donderdag 15 september vond voor de vijfde keer de ‘Sister’s Hope-wedstrijd’ plaats. Aan de lustrum-editie deden 92 golfliefhebbers mee, waaronder 17 mannen. Onder een stralende zon klonk om 12.00 uur het denkbeeldige gunshot. De fairways en de greens kleurden langzaamaan mooi roze.

Voor de greensome-wedstrijd had het organisatieteam bestaande uit Lieve van Kerckhove, Carla Hamelink, Wilma Schouten en Annette Strooband bij de vele sponsoren beslag weten te leggen op een record aantal prachtige prijzen. De organisatie kreeg achter de schermen spontane hulp van dames van de Woeste Kop om her en der ook prijzen binnen te halen en loten te verkopen voor de aan de wedstrijd gekoppelde loterij.


De totale opbrengst (inschrijvingen en verkoop loten) bedroeg maar liefst € 4.100,--; zo’n € 1.000,-- meer dan het vorig jaar. De bekendmaking van het bedrag werd met een donderend applaus ontvangen. Een prachtig emotioneel moment was de overhandiging van de cheque aan mevrouw Cathie Seabaugh, mede-oprichtster van de Stichting A Sister’s Hope en speciaal vanuit Amsterdam afgereisd naar Axel.
Nog even een geheugensteuntje: de Stichting A Sister's Hope zet zich in om gelden op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met het organiseren van evenementen, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de stichting, wordt intensief onderzoek gedaan waardoor wetenschappers steeds meer inzicht krijgen in de ziekte, betere behandelmethoden mogelijk worden en uiteindelijk meer levens worden gered. Inmiddels is A Sister’s Hope een goede doelen-stichting geworden die in 9 jaar tijd ruim 4,5 miljoen euro heeft opgehaald.


Uitslag en prijzen van de wedstrijd:

Neary: Hanneke Rikken hole 2, Esta Loechter hole 8, Betty Schiebaan hole 11 en Silvia Boogaard hole 17. Kregen allemaal een bon van Palinghuis De Pluim in Overmere, geschonken door Eric Claus.

Keizerskroon: Freddy Verbruggen kreeg een bon voor Restaurant Roes in Hulst, geschonken door VTHulst, het bedrijf van Erik van Tatenhove.

Putwedstrijd: Therese Melis 25 punten en Mirjam Meesen 20 punten. Ze kregen allebei een fles rosé bubbels, geschonken door Patrick Neyt van Restaurant De Lozen Boer

Voor het hoogste aantal punten per flight waren 4 balen super openhaardhout uit de wouden van Overslag beschikbaar. 57 punten werden gescoord door de flight van Therese Melis, Hanneke Rikken, Anieta Jurry en Lidwien Buysrogge. Voor de laatste was die baal hout een sigaar uit eigen doos.

De top 5 van de greensome match:

Fien Alberti en Christine Luca (25 punten) ontvingen een bon van Bakkerij De Moor van Rudi en Veronique;

Therese Melis en Hanneke Rikken (25 punten) wonnen een bon van Restaurant Mia’s Wapen van Axel;

Ruud Simpelaar en Tilly Lensen (26 punten) kregen een waardebon van kledingzaak Marlijn in Terneuzen;

José de Blieck en Marjan Verbunt (29 punten) wonnen een les (hebben ze die nog nodig?) bij Mike, geschonken door Overslag Management BV van Pieter van Hoogstraten;

En tot slot behaalden Esta en Manfred Loechter met 30 punten de hoogste score. Ze gaan binnenkort een waardebon van Restaurant De Lozen Boer ‘opeten’. Esta benadrukte in haar dankspeech nog een keertje het belang van A Sister’s Hope en roemde uitbundig het organisatieteam. Who else?
De hoofdprijs van de loterij de fles Margaux (1979) geschonken door Lucien De Caluwé ging naar Jan Adriaans. Door het enorme aantal prijzen van de loterij -werkelijk te veel om te noemen- werden heel veel deelnemers die avond blij gemaakt. Iedereen van harte proficiat.
Het spreekt vanzelf dat alle gulle gevers op deze plaats nog eens hartelijk worden bedankt.
Maar de meeste dank gaat uit naar Lieve, Carla, Wilma en Annette voor hun organisatietalent en energie, waardoor de Sister’s Hope-dag de boeken ingaat als onvergetelijk.

Hulde, hulde, hulde.

Klik hier... voor alle foto's

 

Sponsors:

Beeldmerk Terneuzen