De PickCup

De nieuwe R&A en USGA-regel dat de vlaggenstok tijdens het putten in de hole kan blijven, heeft voor enkele problemen gezorgd. De bal uit de hole halen is een uitdaging geworden.

Golfers hebben geprobeerd hun putter, hun handen te gebruiken of ze trekken zelfs zo snel mogelijk aan de vlaggenstok in de hoop dat de ballen er automatisch uitkomen. Beschadigde randen zijn het resultaat.
Als oplossing hiervoor is er door een firma een simpel maar effectief systeempje bedacht de PickCup. Deze wordt onder aan de vlagstok gemonteerd en nu kan men op een simpele manier de bal uit de hole halen door gewoonweg de vlag uit de hole te tillen. Op de vlaggenstok van alle 18 holes zit nu zo’n PickCup gemonteerd.
Zie het filmpje op Youtube https://youtu.be/bK0coB-qPM4


De Baancommissie

Meer nieuws

Paden voor Buggy's en Scooters

De aanhoudende regen maakt de baan al weken ongeschikt voor het gebruik van buggy’s en scooters, Om leden, die gebruik maken van een buggy of scooter tegemoet te komen, starten we vanaf woensdag 26 februari met een experiment: er komt een pad langs de fairways van de eerste 9 holes. Het is een voorlopige voorziening.

Lees verder

Nieuwe afspuitplaats

Dankzij de sponsoring van Arentis en MBZ is een nieuwe afspuitplaats voor trolleys gerealiseerd. Binnenkort zal deze operationeel zijn zodat er geen overlast meer zal zijn van vuil en modder voor de loods.

Lees verder

Hole 15 en deel hole 16 gesloten

Wegens hevige regenval is hole 15 en een deel van hole 16 gesloten.

Lees verder

Ophalen NGF pasje

Vanaf heden kunt u uw NGF pasje en jaarsticker weer afhalen bij het secretariaat. Openingstijden ma t/m vr van 08.30 -12.30 uur en 13.00 - 15.00 uur.

Lees verder