Nieuw Baanrecord en Clubkampioenschappen Jeugd

Een historisch moment vond plaats op zondag 24 september binnen De Woeste Kop.

De Zeeuwse Onderlinge JeugdCompetitie (ZOJC) gaf het podium aan meerdere jeugdspelers om tijdens een zonovergoten dag mooie scores neer te zetten. Dat er één met kop en schouders bovenuit stak moge duidelijk zijn: ZINO MEESEN plaatste een NIEUW BAANRECORD en wel met 66 slagen bruto Strokeplay. Dit zijn maar liefst 5 slagen minder dan het laatste record wat op 71 stond. Max Meuwsen (Grevelingenhout) bracht eerder een scorekaart binnen met 68 slagen en heeft daarmee (slechts) 15 minuten mogen genieten van een winnaarsgevoel, ook een voortreffelijk score.
Dat deze spelers een voorbeeld zijn voor menig jeugdspeler laat het mooie percentage aan resultaten zien van andere Woeste Koppers: Yannick Verstraeten (38 ptn stableford) en Wout Bobelyn (87 bruto strokeplay, netto 70). Overige resultaten zijn te zien op de website ZOJC 2017.

Clubkampioenschappen Jeugd

Dat aan dit gebeuren de Clubkampioenschappen voor de Jeugd voorafging op 10 september met eveneens prachtige scores laat volgend overzicht zien. In totaal deden 8 deelnemers mee aan de bruto Strokeplay formule.

Bij de meisjes eindigde aan top met een score van 92 Charlotte Natens, gevolgd door Nikkie d'Hont met 102 slagen.
Bij de jongens eindigde, dit kon niet missen, Zino Meesen met een geweldig resultaat van bruto 68 wat die dag reeds een verlaging van zijn EHCP opleverde van 0,3 naar 0,1. Ook dit was een topmoment en blijkt nu een voorbode te zijn geweest op het nieuwe baanrecord. Als 2e eindigde die dag Wout Bobelyn met een bruto score van 89 slagen.

Na de Strokeplayspelers sloot een aantal Stablefordspelers aan in het veld waarna een overall Stableford rangorde kon worden vastgesteld (ook de strokeplayspelers werden hierin meegenomen).

Als 1e eindigde Timo Geerinckx met 43 stablefordpunten, gevolgd door Benjamin Natens met 38 punten en als 3e Wout Bobelyn met 36 punten.

Tot slot mag in de rijtje van hoogtepunten tevens nog eens worden vermeld dat Zino ook tijdens de Zeeuwse Strokeplay Kampioenschappen in Reymerswael een ronde liep van 70 slagen en daarmee ook op deze baan een nieuw baanrecord vestigde.

Allen, van harte gefeliciteerd met jullie prachtige prestaties !!!

boven: Huldiging van nieuw baanrecord door Zino Meesen

boven: Clubkampioen 2017 bij de jongens (Zino Meesen)

boven: Clubkampioen 2017 bij de meisjes (Charlotte Natens)

boven: 10 september, de winnaars op basis van Stablefordscore: Timo Geerinckx (midden), Benjamin Natens (rechts) en Wout Bobelyn (links)

Sponsors:

Beeldmerk Terneuzen