Clubkampioenschap matchplay 2018

Afgelopen maart schreven 63 heren en 22 dames zich in voor het matchplay-kampioenschap van onze club. De beste 8 dames en heren werden automatisch geplaatst voor het finaleweekeind van 8 en 9 september jl. De overigen moesten zich een plaats veroveren voor de achtste finales.

 

Op de zaterdag bleek al dat sommige deelnemers aardig aan elkaar waren gewaagd: één wedstrijd werd pas op de 21ste hole beslist, terwijl twee wedstrijden pas op de 18de hole konden worden afgesloten.

Zaterdagmiddag mochten de winnaars van de ochtend het strijdperk betreden. Daar bleek dat voor een aantal de ochtendwedstrijd zijn tol had geëist, gezien enkele snelle  beslissingen. De jongste deelnemer op zaterdag was Wout Bobelyn, 15 jaar.

Zo konden bij de dames Marleen de Bakker, Marjan Verbunt, Lynn Van Eetvelde en Jacqueline de Booij, en bij de heren Zino Meesen, Dennis Hermans, Nikita van Waesberghe en Arne Van der Aa zich opmaken voor de halve en finale van zondag.

Bij de dames waren het tenslotte Lynn en Jacqueline die om de hoofdprijs streden. Pas op de 18de hole moest Lynn het hoofd buigen en kon Jacqueline de bloemen in ontvangst nemen.

Marjan en Marleen gingen voor de derde plaats, waarbij Marjan met de eer ging strijken.

Bij de heren ging het om Zino en Dennis en naar het bleek had Zino zijn vorm gevonden en werd de wedstrijd ongeveer halverwege de tweede 9 beslist, terwijl Arne in de strijd pas op de 20ste hole zijn meerdere in Nikita (16 jaar) moest erkennen.

Al met al een geslaagd weekend met fraaie weersomstandigheden. Onder het genot van een hapje en een drankje, aangeboden door het bestuur,  werden op een vol terras herinneringen aan het strijdtoneel opgehaald.
 

UITSLAG DAMES 

1. Jacqueline de Booij -Zoeteweij
2. Lynn van Eetvelde 
3. Marjan Verbunt 
4. Marleen de Bakker 

UITSLAG HEREN 

1. Zino Meesen 
2. Dennis Hermans 
3. Nikita van Waesberghe 
4. Arne van der Aa

Van harte proficiat allemaal!