Clubkampioenschap matchplay 2019

Onder praktisch tropische weersomstandigheden werd het afgelopen weekend gestreden om het clubkampioenschap matchplay 2019. 16 dames en 16 heren hadden zich uiteindelijk voor dit weekend gekwalificeerd.
Bij aanvang van dit kampioenschap in april hadden zich 70 heren en 30 dames ingeschreven.

De zaterdagochtend was het nog koel, de deelnemers fit en dat resulteerde in een paar verrassende uitslagen. Zelfs één flight moest tot de 21ste hole doorgaan om een beslissing te krijgen.
’s Middags kregen de winnaressen en winnaars van de ochtendronde het echt voor hun kiezen. De hitte  was niet alleen voelbaar, maar ook zichtbaar aanwezig. Toch waren er spelers die hun handicap eer aan deden en was er wederom één flight die aan 18 holes niet genoeg had en de 19de hole eraan te pas moest. Ook waren er een paar zeer verrassende uitslagen.
De zondag was qua weersomstandigheden niet anders dan de zaterdag en startten 4 dames en 4 heren vanaf half negen.

Bij de heren bleek ons jeugdlid Wout Bobelyn te sterk voor de kampioen van vorig jaar en de nummer 2 van vorig jaar moest zijn hoofd buigen voor Arne Van der Aa.
Bij de dames was de kampioene van vorig jaar goed op weg om haar titel te prolongeren.
Uiteindelijk gingen Jacqui de Booij en Lynn Van Eetvelde strijden om de hoogste podium plaats en dat was een prachtige strijd die pas op de 21ste hole werd beslist en had Jacqui haar titel met verve verdedigd. Jacqui gaat nu samen met Gillian Aburn en Carolien Menu De Woeste Kop  vertegenwoordigen op de Zeeuwsche Strokeplay Kampioenschappen op de Goese Golf.
De finale bij de heren ging tussen Wout Bobelyn en Arne Van der Aa. Voorwaar een groot compliment aan ons jeugdlid Wout, die helaas het onderspit moest delven en Arne met de eerste prijs naar huis zag gaan. Door dit resultaat heeft hij verdiend om, samen met Zino Meesen en Arne Van der Aa, onze golfvereniging te vertegenwoordigen op de Zeeuwsche Strokeplay Kampioenschappen op de Goese Golf op 28 september a.s.

Onze voorzitter, Carlo de Kraker,  kon met trots dit finale weekend afsluiten met de passende prijsuitreiking.

UITSLAG DAMES 

1. Jacqueline de Booij -Zoeteweij
2. Lynn van Eetvelde 
3. Caroline Menu
4. Philippine van Oevelen

UITSLAG HEREN 

1. Arne Van der Aa
2. Wout Bobelyn
3. Zino Meesen
4. Dennis Hermans

Van harte proficiat allemaal!

Alle uitslagen van het weekend kunt U nog eens teruglezen op de voor leden toegankelijke deel van onze website.

De wedstrijdleiding