strokeplay CLUBkampioenschappen

 


 

 

 In het eerste zomerweekend streden een flink aantal heren en een (helaas) bescheiden aantal dames om het clubkampioenschap strokeplay.

Voor de meeste deelnemers was de rough die op wedstrijdniveau stond, een grotere vijand dan de hoge temperaturen. Zondag kon de balans worden opgemaakt en kwamen de volgende winnaars uit de bus:

bij de dames:
1.  Gillian Aburn
2.  Ceciel van Eijl – Sponselee
3.  Caroline Menu

bij de heren:
1. Zino Meesen
2. Arne van der Aa
3. Karim Bhati

Van harte proficiat allemaal met dit mooie resultaat.

 

Verslag

Op zaterdagochtend vertrokken 30 heren voor hun eerste ronde van 18 holes en daarna was het de beurt aan de 9 dames. De weersomstandigheden waren goed, de baan lag er voortreffelijk bij en was geprepareerd op wedstrijdconditie, d.w.z. een wat zwaardere rough en wat snellere greens. We mogen trots zijn op onze greenkeepers, die al voor dag en dauw in de weer waren.

Na de 1e ronde bij de dames mochten we Ceciel van Eijl huldigen als netto strokeplay-kampioene met een score van 81.

Bij de heren moest nog even worden gewacht want zij moesten 2 keer 18 holes afwerken. Uiteindelijk greep Karim Bhatti met 145 netto slagen de titel, maar omdat hij niet aanwezig was bij de uitreiking ging Christophe Vandaele met een mooie 148 netto over 2 ronden met de prijs aan de haal. Allen nogmaals van harte proficiat met de behaalde resultaten. 

Dezelfde 9 dames gingen op zondag op jacht naar de felbegeerde (bruto)titel. Bij de heren waren dat alleen degenen die de cut hadden overleefd. En er werd door 14 man hard gestreden, vooral door de jeugdleden die dit jaar voor de eerste keer meededen. 

Bij de dames was Gillian Aburn onoverwinnelijk. Zij verbeterde, na een shaky start, haar zaterdagscore met nog eens 2 slagen om tot een totaal van 196 te komen. Zij werd dan ook terecht de strokeplay kampioene 2019.

Als 2e kwam Ceciel over de streep met een zeer respectabele 208. Als 3e mochten we Carolien Menu feliciteren. Zij had een prachtige eindsprint door van de laatste plaats op zaterdag op te klimmen naar een podiumplaats. Gefeliciteerd dames.

Bij de heren leek de voorsprong die Zino Meesen op zaterdag had opgebouwd vrijwel onoverbrugbaar, al waren er spelers die daar anders over wilden denken. Aan het einde van de rit bleek de afstand inderdaad moeilijk in te halen (al vroeg men zich af of de morele steun van zijn grootvader daar ook invloed op heeft gehad) en mochten we Zino (234) voor de zoveelste keer huldigen als clubkampioen 2019. Proficiat Zino, het is je van harte gegund. 

De 2e plaats was voor Arne van der Aa met 249, op enige afstand gevolgd door Karim Bhatti (262). Deze laatste moet zeker de hete adem in de nek hebben gevoeld van jeugdlid Wout Bobelyn die slechts 1 slag moest toegeven. Prachtig resultaat Wout. Ook de overige jeugdleden presteerden voortreffelijk. Zij haalden eenvoudig de cut en eindigden op respectabele plaatsen: Antoni Bobelyn op de 6e en Guillaume Wuyts op de 10e.

We mogen concluderen dat het een geslaagd weekend is geweest dat feestelijk werd afgesloten.

Er waren weer een paar nieuwe gezichten bij de deelnemers en dat de jeugdleden meededen is een positief gegeven. Ook dat er langzaam maar zeker aan de hegemonie van zowel Gillian als Zino wordt geknaagd. Heel spannend hoe dat dus volgend jaar gaat verlopen. Allen hierbij nogmaals gefeliciteerd met jullie prestaties. Chapeau!!

Eén bewijs is dit weekend ook geleverd: een hoge handicapper heeft niets te vrezen. De hoogste handicap was 33 (Geert Clauws) die na 2 ronden eindigde hij op een mooie 5e plaats, spelend van wit. Een hoge handicap mag dus geen excuus zijn om niet mee te doen.....

 

Jan-Willem Klarenbeek