Strokeplaykampioenschappen

Wat een prachtige editie van het strokeplaykampioenschap was het dit jaar.

De baan was in absolute topconditie, dank aan Paul en het greenkeepers team. Een stimp van 10, was voor veel spelers toch een uitdaging. Het weer was perfect, niet te warm, beetje wind om het spannend te maken.

Met een deelnemersveld van 36 deelnemers zijn we zaterdagochtend van start gegaan.

Bij de dames was de top drie aan het eind van de eerste dag : Romy, Ceciel en Netty op plaats 3. De cut werd bepaald op 6 speelsters die op zondag aan de 2e ronde konden starten. Een goede ronde van Charlotte, die stoïcijns 2 maal op blote voeten uit de waterhindernis had gespeeld,  was net niet voldoende voor een plaats in de top 3.  

Netty werd knap derde (208 slagen) , Ceciel solide 2e (202 slagen) en Romy hield het hoofd koel en werd knap clubkampioen strokeplay 2022 bij de dames met 198 slagen.

Bij de heren was de zaterdag iets anders, 36 holes voor de boeg. Het beloofde een lange dag te worden. Wie zou Zino opvolgen als clubkampioen? De jeugd of toch de ervaring?
In de eerste ronde kwam Thibault direct op kop (rondje 77), gevolgd door Wout (83) en gedeeld 3e Daniel (85) en Jurgen. De top 16 volgde kort op elkaar. speciale vermelding voor Karsten die een eagle scoorde op de 18e.
Om 12:30 werd de 2e ronde na de lunch opgestart, zou de vermoeid toeslaan?
Thibault trok zich er niets van aan en deed wat hij moest doen.. scoren, en hoe. De beste ronde van het weekend 74 slagen.
De strijd om 2e en 3e plaats was losgebarsten, een mindere ronde van Wout (85) koste hem de 2e plek, Daniel met een ronde 78 naar 2.. De top 3 was los van de rest van het deelnemersveld.
Wel reuring op hole 2. Pieter maakte een hole in one! Gefeliciteerd Pieter, deze is extra speciaal. Vanaf wit en op een kampioenschap!
Top 3 na een lange golfdag: 1 Thibault (151), 2 Daniel (163), 3 Wout (168)
De cut was bepaald op 12, maar ties bepaalde dat er 14 spelers door konden naar de volgende dag.

Dag 3: iedereen weer fris en fruitig en klaar voor de laatste dag.
Zou Thibault zijn zenuwen onder controle te houden met 12 slagen voorsprong. What about Dan.., en gaat Wout revanche nemen op zichzelf?

Om half 5 waren alle scores binnen en was het duidelijk.
Thibault Van Den Branden verdiend Clubkampioen strokeplay 2022 na een degelijke ronde 79. 13 slagen voorsprong op nummer 2, Wout Bobelyn, die met een mooie ronde 75, Daniel Mendes da Silva (82) naar de 3e plaats verwees.
Op gepaste afstand op plaats 4 Guowei Ji.

De prijsuitreiking werd gedaan door onze voorzitter en onder genot van een drankje werd de dag afgesloten.

Alle deelnemers bedankt voor de deelname en de overige leden bedankt voor jullie geduld op de baan!

Namens de Weco:
Carl De Booij
Eric Rikken

fotoalbum