Het verloop van de competitie voor onze teams

Dit jaar had De Woeste Kop 6 heren- en 1 dames team in de zondag 27 holes competitie.

Dames Senioren 2 / 27 holes

Van links naar rechts: Bernadette Missiaen, José de Blieck, Carla Hamelink, Tiny de Mey, Wilma Schouten, Anette Strooband, Ingrid Picavet, Marleen de Bakker

 

Heren Senioren 1/ 27 holes

Van links naar rechts: Jan Nijsten, Fons Stockman, Bart van Hove, Akuen Liu, Eric van der Planken, Han van Os. Op de foto ontbreken: Jan-Willem Klarenbeek en Cees Strous

 


 

Dames 1 (zondag 27 holes) wist zich zeer knap staande te houden in de eerste klasse waarnaar zij vorig jaar waren gepromoveerd. Een goed bewijs dat het talent aanwezig is en dat de training onder leiding van onze pro vruchten heeft afgeworpen.

Bij de zondag herenteams hebben alle teams hun plaats in hun klasse kunnen behouden, al ging het bij een aantal niet van een leien dakje. Daar zal volgend jaar hard aan moeten worden gewerkt.

Bij de senioren trokken 4 dames- en 6 herenteams ten strijde.

Bij de dames seniorenteams mocht er in één klasse het kampioenschap worden gevierd en wel door Dames Senioren 2 / 27 holes (zie foto). Klasse dames! Jullie kunnen je volgend jaar gaan meten met Dames Senioren 1 / 27 holes, die hun plaats in de derde klasse prima wisten te verdedigen. Dus volgend jaar twee dames seniorenteams in de 3de klasse.

Dames 3 /27 holes en Dames 1 /18 holes zullen ook volgend jaar in dezelfde klasse hun opwachting maken.

Bij 6 heren seniorenteams van De Woeste Kop noteerden we een zeer wisselend succes.

 

 

Heren Senioren 1 / 27 holes (zie foto) heeft door de laatste wedstrijd te winnen het kampioenschap kunnen afsnoepen van mede Zeeuws-Vlaamse golfclub uit Oostburg. Terugkomend van een achterstand in de greensomes de singles overtuigend winnend: dit toont de ware vechterslust. Terug naar de 3de klasse.

Heren 2 /27 holes liet zich dit ook niet onbetuigd. Ondanks het feit dat hun kampioenschap net door Roxenisse werd afgesnoept, zijn zij toch gepromoveerd naar de 4de klasse. Ook hier heerste de juiste team spirit om zich niet gewonnen te geven na een slechte competitie in 2017.

Bij de Heren senioren 18 holes heeft het 1e team duidelijk te kennen gegeven dat zij thuishoren in de 1ste klasse. Ieder jaar weer bovenin meedraaien, bewijst dit.

Helaas konden we dit niet zeggen voor Heren 2 en 3 /18 holes. Het lukte hen niet zich te handhaven in de 2de klasse. Volgend jaar dan maar bewijzen dat het dit jaar een vergissing is geweest.

Heren 4 /18 holes heeft zich netjes in de 3de klasse gehandhaafd.

Nu alleen de jeugd nog. Zij beginnen op 3 juni aan hun NGF-competitie . Vanaf deze plaats wenst het bestuur hen veel succes toe.Hole in One

Twee van onze heren leverden een bijzondere prestatie tijdens de competitie. Dennis Hermans (zie foto) sloeg een hole in one op de Zeeuwsche en Jan Boerbooms deed hetzelfde op de Wouwse Plantage.