WAAROM IS VRIJWILLIGERSWERK ZO LEUK

We hebben een aantal posities vrij voor vrijwilligers, maar waarom is dat nu zo leuk? De Open Week Commissie en de oud commissieleden van de Oranje Cup leggen het u uit.

Koningsdag 2023 | Oranje Cup

Koningsdag: daar kun je in NL niet omheen. Een feestelijke dag waarop oranje de boventoon voert en we laten zien wat ons bindt. De Woeste Kop doet daar volop aan mee en viert al decennialang de verjaardag van de koningin en nu de koning met een bijzondere funwedstrijd.

Wij, Theo, Christiane, Gert, Regien, Bas, Pieter en Lidwien waren de laatste jaren de motor van de wedstrijd en alles wat erbij kwam kijken op 27 april. Met veel plezier hebben we dit gedaan. En door dat plezier voelden de inspanningen die we leverden juist als ontspanning. Want hoe leuk is 't als een sponsor gewoon 'ja' zegt en een andere sponsor nog een schepje boven op het gevraagde doet? Hoe trots waren we als een uur nadat de inschrijving was geopend de teams zich al aandienden? Het is altijd een bijzondere dag en altijd volle bak, met lekker eten na de wedstrijd, een feestelijke prijsuitreiking, een proost op de koning en een gezellige after party. De voorbereidingen duren een paar maanden, maar als alles lukt -soms zelfs het onmogelijke- geeft dit 100% voldoening. Zeker als je ook nog financieel quitte speelt. De voorpret alleen al is de moeite waard om er de schouders onder te zetten. Als het goed is, is ZKH Koning Willem-Alexander op 27 april weer jarig. Dus wie volgt ons op? Er ligt een gedetailleerd draaiboek klaar voor de gegadigden. Voor nu alvast: veel succes.

Theo & Christiane, Gert, Regien & Bas, Pieter & Lidwien

 

Open Week 2023

Wat is er zo leuk aan het organiseren van de Open Week? Deze vraag kregen Carla en ik van Patty. Tja, dat is niet zo moeilijk het is gewoon een feestje om dat te doen. Hier nam Patty natuurlijk geen genoegen mee. Wij moesten wel even nadenken om het te verwoorden.

Het eerste waar wij aan dachten is dat je het leuk moet vinden om iets te organiseren. Er vrije tijd in willen steken om samen de Open Week tot een succes te maken. Een goed en samenwerkend team is belangrijk en zorgt dat je samen bergen werk kan verzetten en er ook nog veel plezier in hebt. Wij hadden een team dat elkaar perfect aanvulden, bijvoorbeeld de een is goed in secretariaatswerk, de ander in IT-werk of financiën of wedstrijdindelingen, etc. Zo werden de taken onderling verdeeld.

Bij de wedstrijdindelingen en tijdens de Open Week is het belangrijk dat je flexibel bent. Wij vonden het een uitdaging als een ontevreden speler toch tevreden de baan in kon gaan, omdat bijvoorbeeld de starttijd is aangepast of flight-indeling of toch een handicart nodig was. Daar konden wij echt van genieten als dat gelukt was. Wij vinden een vriendelijk gezicht van de organisatie aan de wedstrijdtafel, bij de start of in de baan zo belangrijk. Wat is er leuker dan een jaar later gastspelers die binnenkomen en tegen je zeggen: “ha, de commissie is er weer”.

Daarnaast hebben we de afgelopen jaren een draaiboek gemaakt. In maart of april beginnen we met de vergaderingen en nemen het draaiboek erbij om te zien wat moet er gebeuren. Zo lopen we het draaiboek door en waar nodig passen we het draaiboek aan.

De doelstelling van onze commissie is 20 jaar geleden ontstaan om onze mooie baan aan gastspelers te laten zien, zodat zij vaker komen spelen en reclame maken voor onze baan en eventueel besluiten om lid te worden.

Daarnaast was het ook onze doelstelling om een positief financieel resultaat over te houden t.b.v. de vereniging. Dat is ons ieder jaar gelukt en zijn we best trots op. De nieuwe commissie zal, in samenspraak met het bestuur,  in onze ogen eerst een beslissing moeten nemen of zij verder gaan op de huidige wijze of dat de Open Week een andere formule krijgt. Wij horen ook ideeën om het anders te gaan doen. Dat is prima en wij zijn zeker bereid om waar nodig te helpen en onze kennis te delen, maar willen  niet meer de kar te trekken.

Wij wensen de volgende commissie veel succes en vooral veel plezier.

Carla en Wilma

 

Meer nieuws

NIEUWS VAN DE REGELCOMMISSIE

Bericht van de voorzitter van de commissie. Om persoonlijke redenen hebben onze voorzitter, Jan Boerbooms, Arne Van der Aa en Marc Cools hun deelname aan de regelcommissie beëindigd. Wij danken hen van harte voor hun inzet gedurende al die jaren en wij zullen hun bijdrage en deskundigheid zeker missen. Lees verder:

Lees verder

WAAROM IS VRIJWILLIGERSWERK ZO LEUK

We hebben een aantal posities vrij voor vrijwilligers, maar waarom is dat nu zo leuk? De Open Week Commissie en de oud commissieleden van de Oranje Cup leggen het u uit.

Lees verder

THE LOFT | SPECIALE AVONDEN & KERST

Beste Golfers, hierbij een bericht van The Loft. Het winterseizoen is wederom aangebroken, dat betekent dat we de openingstijden bij The Loft hebben aangepast. De keuken is nu tot 17 uur open en het clubhuis sluiten we om 18 uur, toch willen we heb clubgevoel en het afspreken met golfvrienden en vriendinnen ook in de wintertijden stimuleren. Lees verder.....

Lees verder

OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN

Regelmatig krijgen we al de vraag wat de openingstijden met de feestdagen zijn. De baan is open dus u kunt spelen. Echter The Loft heeft aangepaste tijden net als het secretariaat.

Lees verder