Reglement Maandbeker 2017

Het afgelopen jaar heeft de WECO een geringe daling gezien in het aantal deelnemers aan de georganiseerde wedstrijden. Vooral bij de maandbekers was dit het geval wat buiten het vervallen van de 9 holes wedstrijden tot een verdere aanpassing qua organisatie van de maandbekers heeft geleid.

In 2017 zullen de Maandbekerwedstrijden Strokeplay en Stableford op dezelfde dag gespeeld worden, met een totale maximale inschrijving van 72 deelnemers (2 x 36). Er zullen 9 maandbekers worden georganiseerd. Om de competitie eerlijk en toegankelijk te houden voor alle leden mag er aan 6 maandbekers worden deelgenomen waarvan de beste vier resultaten gelden voor het klassement.

Maandbeker Strokeplay Hcp < 20.1 / verplichte teekeuze

Heren   : Hcp ≤ 9.9 Wit,             Hcp 10.0 -  20.0 Geel

Dames : Hcp ≤ 9.9 Blauw,         Hcp 10.0 – 20.0 Rood

Bij gelijke score in Strokeplay geldt de speler met de lagere exact handicap als winnaar. Indien de exact handicaps dan nog gelijk zijn, wordt de winnaar bepaald op basis van het laagste aantal slagen over de laatste 9, 6, 3 of 1 holes van de ronde. Als dan nog geen winnaar is aan te wijzen, beslist het lot.

Maandbeker Stableford Hcp 20.1 tot 45 / verplichte teekeuze

Heren   : Hcp 20.1 - 28.9 Geel, Hcp 29 - 36 Blauw, Hcp 37 – 45 Rood

Dames : Hcp 20.1 – 36   Rood, Hcp 37 - 45 Oranje

Bij gelijk eindigen wordt de winnaar bepaald door vergelijking van de scores op de laatste 9, respectievelijk de laatste 6, laatste 3 en laatste hole. Indien ook hierdoor geen winnaar kan worden aangeduid, bepaalt het lot.

Indien een speler zijn handicap verbetert/verslechtert en daardoor in een andere categorie van de maandbeker terecht komt zal hij/zij de keuze hebben binnen de categorie te blijven waarin hij/zij het maandbeker seizoen is begonnen of over te stappen. Een switch kan slechts 1 maal per seizoen plaatsvinden.

Bij de laatste maandbeker zullen de 45 hoogst gerangschikte spelers die nog geen 6 wedstrijden hebben gespeeld voorrang krijgen bij inschrijving.

Sponsors:

Beeldmerk Terneuzen