De baan

De Woeste Kop is een parkachtige baan met A-status. De 18 holes zijn uitdagend en gevarieerd, met soms smalle fairways en strategisch geplaatste bunkers. Waterpartijen en dog legs zorgen voor een extra moeilijkheidsgraad.

Behalve bij sneeuw en vorst kan er in principe het gehele jaar door op de zomergreens worden gespeeld. De fairways, greens en bunkers worden uitstekend onderhouden. De hoofdgreenkeeper van De Woeste Kop is in 2017 uitgeroepen tot ‘Greenkeeper of the Year’.
 

GEO-certificaat

Het GEO-certificaat is een internationaal keurmerk dat staat voor verantwoord en milieuvriendelijk beheer van de golfbaan. De Woeste Kop heeft in mei 2020 dit certificaat behaald.
Duurzaam golfbaanbeheer is inmiddels noodzaak geworden en steeds minder vrijblijvend. Golfbanen mogen vanaf 2020 geen spuitmiddelen tegen schimmels en onkruid meer gebruiken, met uitzondering op de greens. Op de greens wordt nog gespoten, maar daar is het middelengebruik voor de meeste toepassingen ook een aflopende zaak. Ook wordt via GEO-certificering verdere bewustwording bereikt op allerlei andere vlakken, zoals energie en hulpbronnen, product- en ketenbeheer en mens en samenleving. Golfbanen kunnen een belangrijke rol spelen in het behoud en de ontwikkeling van de natuur.
 

Baanstatus

Bij de toegang van de baan worden zomergreens aangegeven met een rode vlag, wintergreens met een geblokte vlag.

 

LAYOUT PER HOLE