JEUGD

De Woeste Kop zet krachtig in op het jeugdbeleid. Jonge leden kunnen deelnemen aan een intensief jeugdprogramma dat door de pro in samenwerking met de Jeugdcommissie wordt uitgevoerd. Het programma heeft zowel een recreatief als competitief karakter. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd waaronder wedstrijden en het jaarlijks terugkerend golfkamp.

De Jeugdcommissie neemt de (startende) jeugd vanaf 8 jaar bijna letterlijk bij de hand en stoomt ze met theorielessen en baanbegeleiding klaar voor baanpermissie en Clubhandicap 54. De Jeugdcommissie volgt de richtlijnen van de NGF.
 

Jeugdsbeleidsplan

De tijd dat golf een leuke sport was die met name ouderen trok, is voorgoed voorbij. Ook jeugdige spelers geven blijk van hun fascinatie voor deze sport. Naast balgevoel is een hoge mate van concentratie en niet allerminst een goede conditie, van belang. 

Zoals bij vele sporten geldt ook bij golf, jong geleerd is oud gedaan! Een kind leert op soepele wijze de techniek en het spel waardoor deze tak van sport aantrekkelijk wordt.

jeugdsbeleidsplan downloaden


Jeugdstappenplan

Voor jeugdige spelers gelden andere regels voor het halen van Clubhandicap 54 (GVB) dan voor de volwassenen. Ook voor hen is een 9-Stappenplan voorhanden. Het stappenplan voor jeugd behelst 5 stappen om tot Clubhandicap 54 te komen waarna je op een 9- of 18-holes golfbaan mag spelen.

jeugdstappenplan downloaden