De Marshal

Weet u dat er op onze baan 28 marshals werkzaam zijn?

 

Onze vereniging heeft maar liefst 28 marshals. Daar zijn we heel blij mee, want zonder de inzet van deze (en alle andere) vrijwilligers, zouden we niet de golfvereniging zijn, zoals die vandaag de dag is.

Waarom zijn er eigenlijk marshals aan het werk? Wat doen ze en wat is het belang van een goede marshal? We vestigen er nog een keer de aandacht op en vragen uw respect voor hun werk.

Allereerst is er het golfplezier
Een belangrijke factor, want wat is er aan een rondje golf zonder plezier? Plezier in het spel is zelfs expliciet genoemd in de missie van onze vereniging.

Voor de marshals is hierin een belangrijke taak weggelegd. Zij zijn er om het golfplezier van spelers in de baan te bevorderen. Zij zorgen ervoor dat iedereen in een prettig tempo kan spelen en er zo min mogelijk oponthoud is. De marshal is er ook om vragen te beantwoorden, zaken te verhelderen of op te lossen.

Etiquette en regels
Zonder etiquette en regels zou de golfsport een onduidelijke en zelfs gevaarlijke sport zijn. Van groot belang is dus dat onze marshals toezien op het naleven van de spel- en etiquetteregels. Want iedereen, geconcentreerd en volledig in de ban van het spel, vergeet weleens iets.

Veiligheid
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een uitglijder, een val of als u bijvoorbeeld iets belangrijks bent vergeten in het clubhuis of uw auto: de marshal is dan uw reddende engel. Hij/zij staat u graag bij daar waar dat nodig is.

De marshal is ook gastvrouw/gastheer
Stel u bent u niet tevreden met hoe iets verloopt tijdens uw ronde? Hoe comfortabel is het dan dat u de marshal kunt oproepen en uw verhaal kunt doen. De marshal kan ervoor zorgen dat uw probleem of situatie snel wordt opgelost en u uw ronde met plezier kunt vervolgen.

 

Inherent aan de golfsport is dat de marshal corrigerend mag optreden wanneer zich een bepaalde situatie voordoet. Maar de marshal is zeker geen politieagent. 

Om iedereen te laten genieten in de baan is het wel van belang dat u zijn/haar aanwijzingen opvolgt.

Check, check, dubbelcheck=
Natuurlijk controleert de marshal tijdens de ronde of er:

  • divots worden teruggeplaatst
  • greenfee-spelers een geldige kaart aan hun tas hebben
  • leden een geldig jaarlabel aan de tas dragen
  • bunkers worden aangeharkt nadat de bal erin is geslagen 
  • spelers een pitchfork op zak hebben en die ook gebruiken 
  • en tot slot of de kleding van de spelers voldoet aan de voorschriften

Samengevat: de rol van een marshal is een belangrijke. Hij/zij zorgt ervoor dat alle leden en greenfee-spelers in onze baan hun ronde op een prettige en veilige manier kunnen lopen.

Herkenbaarheid
De marshal rijdt rond in een niet te missen beige buggy met duidelijk opschrift. De namen van de dames en heren marshals vindt u in E-Golf4U onder het kopje ‘Bestuur & Commissies’.

Ook dit nog….
AED. Wist u, dat er bij onze vereniging 26 gecertificeerde AED-personen zijn die de baan in kunnen om –indien nodig- eerste hulp te bieden. Een geruststellend idee.