STICHTING HANDICART 


De Stichting Handicart is in 1986 opgericht met als doel tijdelijk of permanent mindervalide golfers in staat stellen de golfsport te (blijven) beoefenen. Sinds 2002 heeft De Woeste Kop 12  handicarts in bruikleen van de eigenaar, de Stichting Handicart. 

De stichting is door donaties, legaten en schenkingen in staat handicarts aan te schaffen. Inmiddels rijden er 716 handicarts verdeeld over 114 golfclubs in Nederland en maken zo’n 21.000 golfers er regelmatig gebruik van. 

Wie komt in aanmerking voor een handicart?

Heeft u tijdelijke of blijvende beperkingen om te golfen, dan is een lidmaatschap van de Stichting Handicart aan te raden. Het criterium is: ‘Het niet in staat zijn om in een redelijk tempo een volwaardige ronde van 9 of 18 holes lopend af te leggen’. 

Neem voor informatie contact op met De Woeste Kop clubconsul van de Stichting Handicart, Leendert Schouten telefoon (+31) (0)655164811, of per e-mail: handicart@dewoestekop.nl

Bij een kortdurende beperking kunt u een tijdelijke handicartpas aanvragen; deze is drie maanden geldig en kost € 5,00. Neem hiervoor ook contact op met Leendert Schouten.

Donatie

De aanschaf en beschikbaarstelling van handicarts is alleen mogelijk doordat meer dan 32.000 donateurs jaarlijks een donatie doen aan de Stichting Handicart. Donaties zorgen voor 50% van de dekking van de jaarlijkse kosten. Om de continuïteit te waarborgen, zijn meer donateurs nodig. Wordt ook Vriend van de Stichting Handicart  en steun daarmee dit goede doel. Aanmelding kan via de website www.handicart.nl of met aanmeldingsformulier te verkrijgen via het secretariaat van onze vereniging of via de clubconsul op hierboven vermelde nummers.

Wat kost een lidmaatschap?

Het aanmaken van een gebruikerskaart kost € 5,00. Daarnaast wordt u donateur van de Stichting Vrienden van Handicart (van gebruikers wordt een jaarlijkse bijdrage van € 50.00 verwacht om de kosten te kunnen dekken. Een handicartrit heeft als gemiddelde kostprijs € 10,00 terwijl gebruikers € 4,50 per rit betalen.
Als u een gebruikerskaart heeft, kunt u voor de volgende bedragen bij De Woeste Kop en ook bij de overige aangesloten clubs, een handicart gebruiken:

  • gebruiker in bezit van handicartpas : € 4,50
  • passagier in bezit van handicartpas : € 4,50
  • valide passagier (geen handicartpas) : € 8,50
  • niet in bezit van handicartpas : € 25,00

Reservering via de app van de Stichting Handicart of via het secretariaat .