TERUGBLIK OPEN WEEK 2023

Vorige week vond de jaarlijkse Open Week plaats. De nieuwe Open Week commissie verwelkomde in totaal 550 spelers, verdeeld over 5 wedstrijden. Hoewel de meerderheid van de deelnemers afkomstig was van de Woeste Kop, mochten we ook de nodige gasten van buitenaf van onze schitterende baan laten genieten.

Voor zowel dames als heren speelden we stableford (op maandag) en strokeplay (op vrijdag). Normaal zijn de strokeplaywedstrijden alleen toegankelijk voor spelers met een handicap onder de 20. Tijdens de Open Week kon iedereen kennis maken met deze wedstrijdvorm. Naast de individuele wedstrijden op maandag en vrijdag konden de heren op dinsdag en de dames op donderdag in teams van 2 de strijd aanbinden met elkaar. Op zaterdag sloten we zoals gebruikelijk af met de greensome mix, gevolgd door een smakelijke BBQ omlijst met livemuziek.

Iedere dag waren er niet alleen prijzen te winnen voor de beste spelers, maar werden er onder de deelnemers ook prijzen verloot. Op die manier maakte iedereen kans op prijzen, ongeacht de vorm van de dag. Dit alles dankzij de vele sponsoren. Prijzen varieerden van drank en spijzen tot golftassen en greenfees voor banen in binnen- en buitenland. Op zaterdag werd een ballonvaart uitgereikt aan de winnaar van de week-neary (www.ballonvarenzeeland.com). Deze stond op hole 17: deelnemers hadden iedere dag een kans om de bal zo dicht mogelijk bij de hole te spelen. Naar later bleek was het een deelneemster die op de eerste Open Week dag al op 92 centimeter van de vlag wist te spelen. Tot slot werd er een verblijf van 3 nachten met 2 greenfees verloot in Spanje (Tecina Golf).

Al met al was ook de Open Week editie 2023 weer een groot succes en voor herhaling vatbaar. Zoals gebruikelijk tijdens de laatste week van augustus. In 2024 is dat van 26 tot en met 31 augustus. Zet het alvast in de agenda.

Lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van de commissie die de Open Week organiseert? We zoeken nog commissieleden! Enthousiaste leden met goede zin en een gezonde dosis teamspirit nodigen we van harte uit om kennis te maken. Neem hiervoor contact op met één van de commissieleden.

Peter Koole, Peter Jansen, Han Blokland, Jan Boerbooms en Patricia van Damme
De Open Week commissie